Sudjelovali smo na Festivalu znanosti u Splitu!

Centar za održivi razvoj GIS tehnologijama je ove godine bio sudionik Festivala znanosti u Splitu!

Kako je temeljna tema Festivala znanosti “Boje”, dopredsjednik CROGIS-a je u subotu 13. travnja 2019. godine u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice Split svim zainteresiranim slušateljima predstavio važnost i ulogu boja u kvalitetnoj vizualizaciji prostornih sadržaja i procesa. Navedena tema posebno je bliska i zanimljiva svim nastavnicima geografije, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, kartografima, istraživačima te stručnjacima iz područja likovne umjetnosti.

 

Publika i šira javnost imala se priliku upoznati s geovizualizacijskim zanimljivostima i važnosti odabira adekvatnih boja prilikom izrade geografskih karata. Publika je, osim navedene tematike, upoznata i s ostalim aktivnostima i projektima koje su članovi CROGIS-a provodili te ih i dalje provode s ciljem održivog i kontinuiranog promicanja GIS tehnologije na regionalnoj i nacionalnoj razini.
Ovom prilikom zahvaljujemo organizatorima i svima onima koje su izdvojili vrijeme i prisustvovali edukativnom predavanju.

Naš premijerni nastup dao nam je podstrek za još intenzivnije uključivanje u buduće aktivnosti i manifestacije kojima se promovira znanost. Geoinformatika kao relativno mlada znanost, ima veliki razvojni potencijal i otvara prostor brojnim inovativnim znanstvenim istraživanjim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *