MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA

Javna ustanova Nacionalni park Mljet provodi projekt MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA. Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a procijenjena vrijednost mu je 36.618.480,26 kuna, od čega su 31.125.708,22 kn bespovratna sredstva EU. Partneri na projektu su DEŠA – Dubrovnik, Turistička zajednica Općine Mljet te HGSS.

Ovim projektom cilj Javne ustanove NP Mljet je poboljšati i unaprijediti posjetiteljsku infrastrukturu te obogatiti kvalitetu i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka. Tako će se do konca 2019. godine izgraditi i opremiti interpretacijsko-izložbeni centar „Gustjerna“ na Velikom jezeru i višenamjenski plato „Vrbovica“, urediti Volontersko istraživački centar Kulijer s multifunkcijskom dvoranom. Osim navedenih aktivnosti, postavit će se i 3 modularna tipizirana kioska „Eko blok“, rekonstruirati morska brana, urediti šetnice i tematske staze te povećati atraktivnost ponude razvojem inovativnih programa temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo biti partnerski suradnik Javnoj ustanovi NP Mljet na projektu što predstavlja novi razvojni korak i uspjeh naše mlade udruge. Naš mladi razvojni tim će u narednim mjesecima aktivno doprinositi implementaciji i primjeni GIS tehnologije u domeni održivog upravljanja i vizualizacije prostornih resursa NP-a Mljet, namijenjenih primarno turističkim posjetiteljima i mladim uzrastima koji će dolaziti na otok. Pritom se posebno veselimo suradnji s učenicima i učiteljima Osnovne škole Mljet.

Izvor: http://np-mljet.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *