SrednjodalmatinskI otoCi na valovima digiTalne kartografije

Vrijedna ekipa iz ”CROGIS” tima ovo će ljeto posebno uživati na otocima Visu i Braču na provedbi projekta ”SrednjodalmatinskI otoCi na valovima digiTalne kartografije”, zajedno sa svojim partnerima, Srednjom školom ”Antun Matijašević Karamaneo” iz Visa te Srednjom školom ”Brač” iz Supetra.

Navedeni projekt sufinanciran je od strane Splitsko-dalmatinske županije u okviru programa razvoja i promoviranja ICT sektora.

Temeljne projektne aktivnosti usmjerene su edukaciji zainteresiranog nastavnog osoblja u partnerskim školama u području suvremenih GIS tehnologija, kao i ostalih zainteresiranih lokalnih razvojnih dionika.

Temeljni cilj projekta je jačanje digitalnih kompetencija ključnih nosivih razvojnih dionika na području otoka Brača i Visa u području ICT-a (digitalne kartografije) s ciljem stvaranja i uspostavljanja razvojnog održivog modela upravljanja prostornim resursima na svim razinama društvenog djelovanja.  Osim navedenog temeljnog cilja, specifični cilj projekta je motiviranje i poticanje mladog otočnog stanovništva za razvojno usmjerenje u području STEM-a i ICT-a te njihovo usmjeravanje na fakultetske ustanove specijalizirane za navedena područja.

Nastava u školi može biti zanimljiva i inovativna, a upravljanje otočnim prostornim resursima efikasno i sveobuhvatno. Veselimo se nastavku i rezultatima ovog projekta!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *