Partneri smo u novom projektu DEŠE – Dubrovnik

Kroz Poziv : Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa koji se provodi u okviru ESF-a Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetne osi 4., Specifičnog cilja 11.ii.1. Razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva, osobito udruga i socijalnih partnera, te jačanje civilnog i socijalnog dijaloga radi boljeg upravljanja, Udruga DEŠA Dubrovnik dobila je nepovratna sredstva za provedbu projekta „Pod budnim okom volontera“.

Nositelj projekta je DEŠA – Dubrovnik, dok su partneri na projektu Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, Udruga CROGIS, Udruga Lovci na oluje, OŠ Antuna Masle Orašac i OŠ Župa Dubrovačka.

Svrha projekta je osnažiti škole za kontinuirani razvoj volonterstva kroz sustav odgoja i obrazovanja te naučiti djecu novim inovativnim tehnološkim vještinama i znanjima. Kroz niz dobno prilagođenih radionica za učenike postaviti ćemo temelje za kontinuirane volonterske akcije koje započinju postavljanjem meteoroloških postaja u školska dvorišta. Steći će nova znanja i vještine te će volonterski doprinositi dobrobiti zajednice praćenjem vremenskih pojava na mikrolokacijama, a škola će ostati mjesto volontiranja i sakupljanja znanja malih i velikih školaraca i nakon završetka projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Projekt se provodi 12 mjeseci na području Dubrovačko-neretvanske županije. Odobren iznos bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta je 504 250,00 kuna. Projekt traje od 1. lipnja 2017. godine do 31. svibnja 2018.godine.

Kao partneri na projektu “Pod budnim okom volontera” s radošću dijelimo objavu Udruge DEŠA iz Dubrovnika i uskoro objavljujemo uzbudljiv nastavak projekta.

Izvor: http://desa-dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *